0313 - 49 66 57      0313 - 49 66 57     

DIERENSE VLAG.

Dieren. Een veelzijdig dorp nabij de IJssel en de Veluwe. De natuur rondom is afwisselend en súpermooi. Dat mag wat ons betreft best wel meer gewaardeerd, uitgesproken en uitgedragen worden. Maar Dieren is óók een verdeeld dorp, zowel onder inwoners als ligging. Daarom dit initiatief. Een initiatief dat oproept tot méér gemeenschapszin, saamhorigheid en positiviteit. Een eerste aanzet tot een eigen vlag voor het dorp Dieren.

“Want een vlag zorgt voor herkenning en een feestelijke uitstraling. Het laat zien dat je trots bent op waar je woont of werkt. En het laat zien dat je je verbonden voelt met elkaar, om elkaar geeft.”

Deel je dit gevoel? Ben je inwoner van Dieren? Woon je bijvoorbeeld in de wijk Zuid, West, Noordoost, Oranjebuurt, Stenfert of Calluna? Bestel dan de vlag via het contactformulier of mail.

Toelichting ontwerp.

Het dorp Dieren ligt ingeklemd tussen de Veluwe, de IJssel en het Apeldoorns Kanaal. Daarnaast wordt het doorsneden door de N348, de doorgaande weg die het dorp splijt in Noord en Zuid.

De kleuren van de vlag zijn ontleend van het logo van de Gemeente Rheden waartoe Dieren behoort. Lichtgroen geeft de Veluwe weer. Donkerblauw staat voor de IJssel. De golvende witte- en lichtblauwe lijnen symboliseren de doorgaande weg en het kanaal. Deze lijnen kronkelen omhoog wat een gevoel van natuurlijke positiviteit en vooruitgang symboliseert.


Ja, ik sta achter dit initiatief en wil de vlag graag bestellen!

Stuur dan een bericht en de vlag wordt zo snel mogelijk bij je geleverd.

  • Achter dit initiatief zit géén financieel belang. Daarom kan de vlag gekocht worden tegen kostprijs.
    (inclusief btw en exclusief eventuele verzendkosten. Prijzen per februari 2024)

    100×70 cm kost € 15,-
    150×100 cm kost € 30,-
    300×200 cm kost € 90,-

  • De vlag wordt duurzaam vervaardigd uit polyester van 100% gerecyclede PET-flessen en wordt afgewerkt met witte band, koord en lus.

Mocht het enthousiasme en draagvlak dusdanig groot zijn, overwegen wij een verzoek bij de Gemeente Rheden in te dienen voor een officiële status van de vlag.